Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ



Το Σάββατο 29 Μαρτίου και ώρα 6μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Σχολείο Σταυρού ομιλία με θέμα " Οι μαθησιακές δυσκολίες στη ζωή του παιδιού και ο ρόλος της οικογένειας"
Ομιλητές: Λουκία Γεωργουλά - Ναταλία Γρίβα - Νώντας Λοράνδος. 

Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Σχολείου Σταυρού Ιθάκης & Κέντρο Υγείας Ιθάκης.


Λίγα λόγια για την ομιλία......

Οι διαταραχές της μάθησης επηρεάζουν όχι μόνο τη σχολική επίδοση του παιδιού, αλλά έχουν επιπτώσεις και σε άλλους τομείς, δημιουργώντας πολλές φορές δευτερογενή ψυχολογικά προβλήματα. Παλαιότερα όπου δεν υπήρχε ενημέρωση και οι όροι«μαθησιακές δυσκολίες» και «δυσλεξία» δεν ήταν ευρέως διαδεδομένοι, τα παιδιά αυτά ήταν «τεμπέλικα και ανυπάκουα» για τους γονείς και οι «κακοί μαθητές» για το δάσκαλο. Τη σημερινή εποχή όμως είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε ότι τα άτομα με μαθησιακές δυσκολίες έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλα προβλήματα που γίνονται εμφανή στις σχέσεις τους με τους συνομηλίκους, στις σχέσεις τους με την οικογένεια και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους. Έτσι λοιπόν, η έγκαιρη παρέμβαση σε πρώιμο στάδιο είναι υψίστης σημασίας για το μέλλον των παιδιών, επειδή μας επιτρέπει να οργανώσουμε ολοκληρωμένα παρεμβατικά προγράμματα, να στηρίξουμε ψυχολογικά τα παιδιά και τις οικογένειες τους και να προλάβουμε ίσως περαιτέρω επιπλοκές.

* Οι ομιλία αυτή εντάσσεται σε έναν ευρύτερο θεματικό κύκλο που ως βασικό στόχο έχει την εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν τόσο την ψυχική όσο και την σωματική υγεία, τροφοδοτώντας παράλληλα την τοπική κοινωνία της Ιθάκης με ερεθίσματα για περαιτέρω διερεύνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Με εκτίμηση

Νώντας Λοράνδος

Κοινωνικός Λειτουργός Κ.Υ. Ιθάκης



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου