Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

GUARDIAN: ΤΑ ΔΕΚΑ ΠΙΟ ΤΕΛΕΙΑ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


«Ερωτευμένοι» με την Ελλάδα φαίνεται πως είναι στον Guardian μιας και μετά το αφιέρωμα για τις καλύτερες ελληνικές ταβέρνες, πραγματοποιούν ένα ακόμη, αυτή τη φορά για τα 10 πιο τέλεια νησιά για διακοπές στην Ελλάδα!


Το πρώτο στη λίστα της Βρετανικής εφημερίδας είναι η Ύδρα. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι Αθηναίοι χαλαρώνουν στο εξωτικό νησί της Ύδρας τα Σαββατοκύριακα! Αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και πολυκατοικίες… «απαγορεύονται»! Η αρχιτεκτονική του νησιού είναι μοναδική με πολλές γκαλερί, μουσεία και αρχοντικά από το 18ο αιώνα, να ομορφαίνουν το νησί!


Επόμενη αναφορά στην αγαπημένη Μήλο. Σύμφωνα με τους Βρετανούς συντάκτες, το ηφαιστιογενές νησί δημιουργεί ένα ξεχωριστό σεληνιακό τοπίο με λευκά βράχια και περίπου 70 μαγευτικές παραλίες!


Σειρά έχει η Αλόννησος! Το νησί αυτό, όπως αναφέρεται είναι ένας εναλλακτικός προορισμός! Οι εύφορες πλαγιές του, τα πυκνά δάση και οι πέτρινες οροφές των σπιτιών δημιουργούν μία ειδυλλιακή αίσθηση!


Καστελόριζο! Το μικροσκοπικό αυτό νησάκι, έχει όμορφα σπίτια με έντονο το ανατολίτικο στοιχείο! Χαρακτηριστικό του στοιχείο είναι τα κάστρα του και τα πεντακάθαρα νερά του.


Γαύδος! Το νοτιότερο Ελληνικό νησί, έχει λιγότερους από 45 κατοίκους! Οι μυρωδιές του θυμαριού και της αλμύρας κυριαρχούν με το πνεύμα της δεκαετίας του 60 να είναι έντονο!


Ιθάκη! 45 λεπτά μόλις από την Κεφαλονιά! Καταπράσινες κοιλάδες και απόκρημνοι λόφοι στολίζουν το νησί με πολλά μονοπάτια που οδηγούν σε κρυμμένα ερείπια και εκπληκτικές θάλασσες.


Σύρος! Ένα άγνωστο σχετικά νησί για τους τουρίστες! Στην Ερμούπολη, την πρωτεύουσα του κυριαρχεί το βενετσιάνικο στοιχείο από το 13ο αιώνα ενώ οι θάλασσες στο βόρειο τμήμα του είναι υπέροχες!


Ικαρία! Το εσωτερικό του νησιού είναι καταπράσινο και έχει περισσότερα ποτάμια και καταρράκτες από οποιοδήποτε άλλο ελληνικό νησί. Οι κάτοικοι, σύμφωνα με την Guardian έχουν πραγματικά το δικό τους τρόπο ζωής, μακριά από τους συνηθισμένους ρυθμούς.


Παξοί! Μίκρο νησάκι, με έντονα γραφικά στοιχεία, μόλις 15 χιλιόμετρα νότια της Κέρκυρας! Διάσπαρτα ψαροχώρια πλέκουν ένα πολύ όμορφο και ταυτόχρονα ήσυχο τοπίο!


Τήλος! Η Τήλος, ειδικεύεται στον οικο-τουρισμό με πλήθος πουλιών και άγριων ζώων να συνυπάρχουν με τους ανθρώπους του νησιού. Οι κοιλάδες είναι γεμάτες από αγριολούλουδα, πεύκα και βελανιδιές!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου