Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ



 H ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΙΘΑΚΗΣ φέρνει την  Metropolitan Opera of New York και  το Royal Ballet of London στον Δημοτικό Κινηματογράφο Ιθάκης, εντάσσοντας την Ιθάκη στο δίκτυο των πόλεων που θα παρακολουθήσουν ζωντανά μερικές  από τις μεγαλύτερες παραστάσεις όπερας και μπαλέτου.


Το βραβευμένο πρόγραμμα The Met:Live in HD, που αυτήν τη στιγμή μεταδίδεται σε περισσότερες από 2.000 αίθουσες θεάτρων και κινηματογράφων σε πάνω από 66 χώρες παγκοσμίως, έχει προσελκύσει περισσότερους από 15 εκατομμύρια θεατές από την έναρξή του, τον Δεκέμβριο του 2006. Το πρόγραμμα παρουσιάζεται από τον όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, φέρνοντας σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, τα μεγαλύτερα έργα της όπερας σε ζωντανή μετάδοση.

Οι 14 πόλεις που συμμετέχουν καλύπτουν γεωγραφικά σχεδόν όλη την Ελλάδα, και θέτουν τον πήχη ιδιαίτερα ψηλά, καθώς δεν υπάρχει άλλο δίκτυο πανελλαδικά που να προβάλει ταυτόχρονα μια εκδήλωση σε τόσες πολλές πόλεις.

Ανάμεσα στις αίθουσες προβολής βρίσκονται τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού. Οι παραστάσεις που θα μεταδοθούν από τον Δημοτικό Κινηματογράφο Ιθάκης είναι οι εξής:

Metropolitan Opera

Wolfgang Amadeus Mozart 
ΟΙ ΓΑΜΟΙ ΤΟΥ ΦΙΓΚΑΡΟ
18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ώρα [ 19:55]/ ΝΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 
Ο μουσικός διευθυντής της ΜΕΤ James Levine διευθύνει μια σπινθηροβόλα νέα παραγωγή του αριστουργήματος του Mozart, σε σκηνοθεσία Richard Eyre, ο οποίος τοποθετεί τη δράση αυτής της κλασικής οικογενειακής κωμωδίας σε ένα αρχοντικό του 18ου αιώνα στη Σεβίλλη, αλλά τη δεκαετία του 1930. Ο εκπληκτικός μπάσος-βαρύτονος Ildar Abdrazakov ηγείται της διανομής στον ομώνυμο ρόλο του έξυπνου υπηρέτη, απέναντι στη Marlis Petersen στο ρόλο της μέλλουσας γυναίκας του, της Σουζάνας, τον Peter Mattei στον ρόλο του αφεντικού τους, του γυναικοκατακτητή Κόντε, την Amanda Majeski στο ρόλο της πολύπαθης Κοντέσας και την Isabel Leonard στον ρόλο του ερωτύλου ακόλουθου Κερουμπίνο. (Σε απευθείας σύνδεση από την Metropolitan Opera of NewYork).

Georges Bizet 
ΚΑΡΜΕΝ 
1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ώρα[18:55 ]
Η μαγευτική σκηνοθεσία του Richard Eyre στο φλογερό μελόδραμα του Bizet επιστρέφει με τη μετζοσοπράνο Anita Rachvelishvili στην ερμηνεία του ρόλου που την καθιέρωσε: της κακότυχης καρδιοκλέφτρας τσιγγάνας. Ο Aleksandrs Antonenko ερμηνεύει τον απελπισμένο εραστή της, τον στρατιώτη Δον Χοσέ, και ο Ildar Abdrazakov είναι ο καυχησιάρης ταυρομάχος Εσκαμίγιο, που μπαίνει ανάμεσά τους. Ο Pablo Heras-Casado διευθύνει την ανεπανάληπτη μουσική που περιλαμβάνει πλήθος αγαπημένες και γνωστές μελωδίες. (Σε απευθείας σύνδεση από τηνMetropolitanOperaofNewYork).

Royal Opera House Ballets

Wheeldon
ALICE’S ADVENTURES IN WONDERLAND( Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων)
Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014 [21:15]
Το μεγάλο μήκος μπαλέτο του ChristopherWheeldonπου βασίστηκε στο έργο του LewisCarrollείναι ένα παραμύθι γεμάτο ζωντάνια και αναγνωρίσιμους χαρακτήρες, όπως ο Τρελοκαπελάς που χορεύει κλακέτες, ο μονίμως τσιτωμένος Άσπρος Κούνελος και η γρουσούζα και φωνακλού Ντάμα Κούπα.Ο Wheeldon, μαζί με τον σκηνοθέτη JobyTalbotκαι τον σκηνογράφο BobCrowley, δημιούργησαν ένα γνήσιο μπαλέτο για όλη την οικογένεια, στο πλαίσιο του αγαπημένου κλασικού παιδικού βιβλίου του Carroll.(Σε απευθείας σύνδεση από το COVENT GARDEN του Λονδίνου)

Peter Wright
Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ (Η κατ’ εξοχήν Χριστουγεννιάτικη ιστορία) – 
Δεκέμβριος 2014 (2 προβολές σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν).
Από τις πρώτες κιόλας νότες της ουβερτούρας του Τσαϊκόφσκι στον Καρυοθραύστη, μια αίσθηση μαγείας και μυστηρίου πλημμυρίζει τη σκηνή καθώς ο ΧερΝτρόσελμάγιερ δίνει το έναυσμα για να ξεκινήσουν τα γεγονότα που θα καταλήξουν στην απελευθέρωση του αγαπημένου του ανιψιού, Χανς Πέτερ, από τα μάγια του κακού Βασιλιά των Ποντικών, με τη βοήθεια της πολυμήχανης Κλάρα.Ο Καρυοθραύστης ξεδιπλώνεται σε δύο εκθαμβωτικές πράξεις. Η κλασική σκηνοθεσία του Peter Wright που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Covent Garden το 1984, είναι ένα ουσιαστικό κομμάτι των Χριστουγέννων για θεατές κάθε ηλικίας.(Παραγωγή 2013 - Μαγνητοσκοπημένη μετάδοση).

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Πρόγραμμα Metropolitan Opera Πρόγραμμα Royal Opera House Ballets
Γενική είσοδος: 18€ Γενική είσοδος: 15€
Φοιτητικό / άνεργοι / γκρουπ: 13€ Φοιτητικό / άνεργοι / γκρουπ: 10€
Ειδικά για τις παραστάσεις του ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗ, γενική είσοδος 5,00€

Προπώληση εισιτηρίων:
1. ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΛΙΒΙΤΣΑΝΗΣ Τηλ. 2674032284
2. ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ «ΚΙΒΩΤΟΣ» ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Α. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Τηλ. 2674032151
3. ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΙΘΑΚΗΣ (Τις ημέρες των παραστάσεων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου