Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ



Η τράπεζα αίματος Β. Ιθάκης οργανώνει εθελοντική αιμοδοσία την Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου 2014. Είναι πασίγνωστοι οι λόγοι που θα χρειαστεί να μεταφερθούν οι εθελοντές αιμοδότες στο νοσοκομείο του Αργοστολίου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αιμοληψία.


Η απαξίωση του συστήματος υγείας από τους κρατικούς μηχανισμούς έχει φέρει σε δυσμενή θέση το εν λόγω τμήμα στο νοσοκομείο του Αργοστολίου και με ανεπαρκές προσωπικό είναι αδύνατο να καλυφτούν οι ανάγκες προκειμένου απλά να έρθει το αιμοληπτικό προσωπικό στην Ιθάκη και να πραγματοποιηθεί η αιμοληψία εδώ.

Μάλιστα είναι αξιέπαινη η προσπάθεια των εθελοντών αιμοδοτών τα τελευταία χρόνια όπου με προσωπικά έξοδα και χάσιμο πολύτιμου χρόνου, μεταβαίνουν στην Κεφαλονιά για να μπορεί η τράπεζα αίματος να εξυπηρετεί τους συνανθρώπους μας, όταν αυτοί έχουν την ανάγκη να γίνουν δέκτες αυτής της θεάρεστης προσπάθειας και πράξης.

Εδώ ακόμα μια φορά η τράπεζα αίματος Β. Ιθάκης θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ.Λιάτο και το F/B IONION PELAGOS, για τις πολύτιμες προσφορές τους για να μπορέσουν οι εθελοντές να ταξιδέψουν στην απέναντι νήσο για αυτόν το σκοπό.

Καλούμε όλους τους συνανθρώπους μας να βοηθήσουν αυτή μας την προσπάθεια και η συμμετοχή των να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. Πιστεύουμε πως αυτή η απαξίωση από τους κρατικούς μηχανισμούς είναι εσκεμμένη, με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση και την εισαγωγή αίματος από άλλες χώρες μέσω εταιριών που σκοπό θα έχουν την εφαρμογή του «όποιος δεν έχει λεφτά ας πεθάνει». Εμείς αντιστεκόμαστε σε αυτά τα πιθανά και συμφεροντολογικά σενάρια. Για αυτό πρέπει όλοι μαζί να σταθούμε όρθιοι σε ένα τέτοιο μεγάλο κοινωνικό έργο, απέναντι σε κάθε δυσκολία.

Στην 20χρονη τώρα πια ιστορία της, η τράπεζα αίματος έχει βοηθήσει πάνω από 350 περιπτώσεις συνανθρώπων μας (17.5 άτομα το χρόνο) που χρειάστηκαν το δικό μας αίμα για να μπορούμε να τους βλέπουμε ξανά υγιείς γύρω μας. Λίγο πολύ όλοι μας γνωρίζουμε τη συμβολή που έχει στην μικρή μας κοινωνία. Για αυτό το λόγο ζητάμε τη στήριξη στη μόνη τράπεζα που νοιάζεται για τον άνθρωπο. ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ εκεί που ο εθελοντισμός γίνεται ουσιαστικός και επιτακτικός.

                                                                            Βασίλης Περίχαρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου