Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΟΜΗΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΛΙΤΣΑΣ ΚΟΝΤΟΡΛΗ- ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

                  XAΣΑΜΕ ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΦΙΛΗ

Σήμερα η Ιθάκη έχασε μια πολύτιμη φίλη που έδωσε για είκοσι χρόνια όλη τη δύναμη της ψυχής της για την επιστημονική ταύτιση της σημερινής Ιθάκης ως του Ομηρικού νησιού.
Η αρχαιολόγος καθηγήτρια Σπυριδούλα Κοντορλή-Παπαδοπούλου μαζί με το σύζυγό της Αθανάσιο, επίσης καθηγητή αρχαιολογίας, έδωσαν με την εικοσαετή έρευνά τους στην Ιθάκη όλα τα απαραίτητα αρχαιολογικά στοιχεία που σηματοδοτούν την περιοχή του Αγίου Αθανασίου (Σχολή Ομήρου) στην Βόρειο Ιθάκη ως χώρου του Οδυσσειακού Ανακτόρου.

Με την επίσημη ανακοίνωσή τους στις 20 Αυγούστου 2010 έσπασαν το φράγμα της παραπλάνησης και της παραπληροφόρησης των γνωστών κύκλων, αλλά και της συναδελφικής αμφισβήτησής τους.
Οι Ιθακήσιοι δεν θα ξεχάσουν ποτέ την αγάπη της για το νησί μας και θα την θεωρούν πάντα συμπατριώτισσά τους.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα της Πελοποννησιακής γης που θα την σκεπάζει και ας είναι βέβαιη ότι ο σπουδαίος επιστημονικός της αγώνας δεν θα πάει χαμένος γιατί όπως έλεγε «η Ομηρική Ιθάκη είναι εδώ, δεν μετακινείται».
Ο Σύλλογός μας συλλυπείται θερμά τον σύζυγο και συνοδοιπόρο της και την οικογένειά της που στάθηκαν δίπλα της στην μεγάλη και σπουδαία προσπάθεια της ζωής της. 
Ο Σύλλογός μας πιστεύει ότι τόσο το Υπ. Πολιτισμού όσο και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πρέπει να υλοποιήσουν άμεσα την προγραμματική σύμβαση των 120.000 € για την ολοκλήρωση της αρχαιολογικής έρευνας στον Αγ. Αθανάσιο, που επί πέντε ολόκληρα χρόνια την καθυστερούν με έωλες δικαιολογίες. Αυτό θα είναι το καλύτερο στεφάνι στη μνήμη της εκ μέρους τους. 



Για το Δ .Σ.

Σπύρος Αρσένης Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου