Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΠΙΑΝΕΙ ΣΑΜΗ ΤΟ "ΦΙΟΡ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ";

Καταιγιστικές φαίνεται να είναι οι εξελίξεις το χώρο της ακτοπλοΐας στα νησιά μας τις τελευταίες ημέρες, αφού η νέα διακοπή των δρομολογίων που εξυπηρετούσαν την Ιθάκη μάλλον αλλάζει τα δεδομένα.

Η επισκευή του «Κεφαλονιά» και η απομάκρυνσή του από τα δρομολόγια της Ιθάκης ενδεχομένως να επίσπευσε τις διαδικασίες, έτσι ώστε να δρομολογηθεί πλοίο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του νησιού. Από την άλλη, οι φωνές διαμαρτυρίας των κατοίκων της Κεφαλονιάς για το άνοιγμα και πάλι της γραμμής Ιθάκης-Σάμης-Πάτρας, αλλά και οι διεργασίες το Υπουργείο Ναυτιλίας δείχνουν ότι στέλνουν το «Φιορ Ντι Λεβάντε» να καλύψει τη συγκεκριμένη γραμμή, με το αρμόδιο Υπουργείο να επεξεργάζεται τρόπο για να μην είναι η γραμμή παθητική. 

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το «κίτρινο πλοίο» πολύ σύντομα θα πιάσει στη Σάμη (πριν από το Πάσχα) και τα δεδομένα είναι σίγουρο ότι θα αλλάξουν αναφορικά με εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, κυρίως της Κεφαλονιάς, αλλά και της Ιθάκης. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως το «Φιορ Ντι Λεβάντε» θα πάρει την γραμμή Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα με ένα καθημερινό δρομολόγιο για οκτώ ή εννέα μήνες και δύο δρομολόγια για τους δύο καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο και Αύγουστο). 

Ο Νοέμβριος ή ο Φεβρουάριος θα είναι ο μήνας της ακινησίας και αντίστοιχα τον άλλο μήνα θα γίνονται τρία δρομολόγια την εβδομάδα. Αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις έως τις 25 Μαρτίου, αν και εφόσον το Υπουργείο Ναυτιλίας συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση.

ΠΗΓΗ:neakefalonia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου