Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Η Ριζοσπαστική Συσπείρωση Πολιτών Ιθάκης καταγγέλλει τη στάση του Προέδρου του Δ.Σ. Ιθάκης κ. Στ. Φιαμπόλη ο οποίος προέβη σε αναληθή και ανακριβή ανάρτηση-ανακοίνωση στο διαδίκτυο σχετικά με τη λήψη απόφασης περί ψηφίσματος για την επαναλειτουργία της γραμμής Ιθάκης-Σάμης-Πάτρας καταδεικνύοντας τους συμβούλους της παράταξης μας ως μειοψηφούντες και ουσιαστικά αντιδρούντες στην έκδοση του ψηφίσματος.
Το αληθές και ακριβές είναι ότι η Ριζοσπαστική Συσπείρωση Πολιτών αντέδρασε επί της διαδικασίας, θεωρώντας αυτήν παράτυπη και αντιδεοντολογική, αφού η πρόταση από την παράταξη του κ. Λιβιτσάνη περί υπερψήφισης ενός αόριστου κειμένου-ψηφίσματος, το περιεχόμενο του οποίου ήταν άγνωστο, ενός ψηφίσματος που δεν κατατέθηκε στο τραπέζι του συμβουλίου για διαβούλευση, αφού δεν υπήρχε και το οποίο θα συντάσσονταν την επομένη κατ΄εξουσιοδότηση του Δ.Σ., δεν μπορούσε να υποστηριχθεί από μας και προς τούτο καταθέσαμε πρόταση για την σύγκληση έκτακτου συμβουλίου την επομένη μέρα όπου κάθε παράταξη θα κατέθετε τις δικές της προτάσεις για το ψήφισμα, την οποία πρόταση μας υποστήριξε και υπερψήφισε και ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μαυροκέφαλος, όχι όμως η πλειοψηφία του Δ.Σ..
Επί της ουσίας μας ζητούσαν να συνυπογράψουμε εν λευκώ ένα κείμενο-ψήφισμα χωρίς να γνωρίζουμε το περιεχόμενο του, ένα ψήφισμα που θα συντασσόταν από αυτούς που σε κάθε κινητοποίηση για το συγκοινωνιακό πρόβλημα που ταλανίζει το νησί μας ήταν απόντες αφού κρύβονταν ή παρακολουθούσαν από τις καφετέριες τη δράση και σχολίαζαν περιπαιχτικά, από αυτούς που συμπονούσαν τους εφοπλιστές για τα μειωμένα κέρδη τους και που υποστήριζαν πως δε μπορούμε να αλλάξουμε κάτι και πως πρέπει να αποδεχθούμε τη μοίρα μας. Ένα ψήφισμα που δεν θα έκανε και εν τέλει δεν έκανε καμία αναφορά στην σταθερή, καθημερινή, ολοχρονική λειτουργία της γραμμής, στη τιμολογιακή πολιτική, στην ασφάλεια των πλοίων και στα δικαιώματα των ναυτεργατών και των επιβατών.
Τα μέλη της Ριζοσπαστικής Συσπείρωσης Πολιτών είναι εκείνα που όλα αυτά τα χρόνια που ταλαιπωρούμαστε με την διακοπή της γραμμής προς Σάμη και Πάτρα ανέδειξαν το πρόβλημα τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο από την προηγούμενη ακόμα δημοτική αρχή όσο και έξω από αυτό με κινητοποιήσεις εντός και εκτός Ιθάκης και με την επιτυχημένη διενέργεια της πανιθακησιακής συνέλευσης, πέρυσι τέτοια εποχή, με την παρουσία και του Περιφερειάρχη κ. Γαλιατσάτου.
Τα μέλη της Ριζοσπαστικής Συσπείρωσης Πολιτών Ιθάκης θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε με όλα μας τα μέσα την επαναφορά της καθημερινής συγκοινωνίας μας με την Πάτρα, το μητροπολιτικό κέντρο της περιοχής μας. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε μόνιμη, σταθερή, ασφαλή, ημερήσια και φθηνή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα μας να αναπτύσσουμε ελεύθερα την προσωπικότητά μας και να συμμετέχουμε ελεύθερα στη κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, κάτι που το κράτος υποχρεούται να προωθεί και να προάγει ιδιαίτερα σε νησιωτικές και παραμεθόριες περιοχές (αρχή νησιωτικότητας).


Ριζοσπαστική Συσπείρωση Πολιτών Ιθάκης

1 σχόλιο:

  1. ΜΗΠΩΣ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ...ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ '' ΛΑΦΑΖΑΝΙΖΟΥΜΕ'' ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ( ΔΗΜΑΡΧΟ) ΔΙΑΦΩΝΩΝΤΑΣ ....??
    ΜΗΠΩΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ Η ΡΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ : '' ΤΟ ΘΙΑΚΙ ΤΟ ΠΕΝΤΕΡΗΜΟ ΤΟ ΠΕΝΤΕΡΗΜΑΣΜΕΝΟ ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ ΕΡΗΜΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΡΗΜΑΞΕΙ...'' ????
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΚΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ , ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ / ΠΡΟΚΟΠΗ ..ΠΟΤΕ ..
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΜΑΣ....... ΙΣΩΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΝΗΓΑΕΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΣΟΛΑΡΗ

    ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΛΕΚΑΤΣΑΣ ( ΣΠΗΛΙΑΤΣΟΣ) ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή