Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΕΚΔΟΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

 Το Δ.Σ. του Δήμου Ιθάκης στην τελευταία του συνεδρίαση (20 Ιουλίου 2015) αφού συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει προχώρησε στην έκδοση του κατωτέρω ψηφίσματος σχετικά με το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Ιθάκης με την Κεφαλονιά και το λιμάνι της Πάτρας :
« Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιθάκης με την σημερινή απόφασή του και ενισχύοντας την αίτηση της εταιρείας  LEVANTE FERRIES για άμεση δρομολόγηση του Ε/Γ – Ο/Γ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ στην γραμμή Πάτρα – Σάμη  - Ιθάκη, ζητά την έγκριση του πιο πάνω αιτήματος από τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Η σύνδεση της Ιθάκης με την Πάτρα που αποτελεί το Διοικητικό Κέντρο της ευρύτερης περιοχής μας, είναι πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών των νησιών μας τα τελευταία δύο χρόνια και ιδιαίτερα η δύσκολη οικονομική συγκυρία που μαστίζει την χώρα μας καθιστά αναγκαία την επαναλειτουργία της σύνδεσης με την Πάτρα και πέρα από το αίτημα της εταιρείας για δρομολόγηση του πλοίου τους μήνες Αύγουστο – Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. 
Καλούμε την εταιρεία  LEVANTE FERRIES και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής για κάλυψη της εν λόγω γραμμής σε ετήσια βάση.
Ταυτόχρονα,  η καθημερινή ανταπόκριση του ΚΤΕΛ θα διευκολύνει την πρόσβαση του επιβατηγού κοινού στα νησιά μας και θα τονώσει ξανά την οικονομική ζωή που έχει πληγεί τα τελευταία δύο χρόνια, πλήττοντας όχι μόνο τα νησιά μας αλλά και την Πάτρα.»
Οι κ.κ. Σ. Μπούας και Α. Ταφλαμπάς μειοψηφούν έχοντας αναφέρει ότι τίθεται θέμα ηθικής τάξης με το να συνταχθεί το ψήφισμα την επόμενη μέρα και πρότειναν να γίνει έκτακτο συμβούλιο, όπου κάθε συνδυασμός θα καταθέσει εγγράφως τις απόψεις του.
Ο κ. Ε. Μαυροκέφαλος κατέθεσε εκ μέρους του Συνδυασμού ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που εκπροσωπεί το δικό του σχέδιο ψηφίσματος.  

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου