Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

"ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑΔΕΣ ΤΣΗ ΖΑΚΥNΘΟΣ



Οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Ιάκωβου Κονιτόπουλου και τη σκηνοθεσία του Τώνη Λυκουρέση, παρουσιάζουν την παράσταση:
«Μουσικές Γέφυρες στο Χρόνο» - Ζάκυνθος 15ος – 21ος αιώνας 
Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015 – Ωρα 20.30
Ιθάκη – Μορφωτικό Κέντρο
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό

Μικρή Περίληψη
Η μουσική παράσταση «Μουσικά Γιοφύρια στο Χρόνο», καλύπτει όλο το φάσμα της μουσικής δημιουργίας της Ζακύνθου, εκκλησιαστική μουσική – κοσμική μουσική (αστικό τραγούδι, αρέκια, σερενάδα, βαρκαρόλα , αγροτικοί χοροί και τραγούδια), λόγια ζακυνθινή μουσική (θρησκευτική και οπερατική ), μια διαδρομή από το 15ο στον 21ο αιώνα.
Η παράσταση παρουσιάζει μουσικά – θρησκευτικά  και οπερατικά αριστουργήματα της Ζακυνθινής μούσας, μέσα σε ένα ταξίδι στο χρόνο, πλαισιωμένο από εικαστικό υλικό. 
Ζακυνθινοί μουσουργοί συνομιλούν με τον απλό κανταδόρο «τση μέσα μερίας» της πόλης της Ζακύνθου, τους αρεκιαδόρους της συνοικίας του Άμμου, τους πρωτοχορευτές και λαϊκούς τραγουδιστές της ζακυνθινής υπαίθρου,  τους θρησκευτικούς ύμνους – δείγμα της κρητοεπτανησιακής εκκλησιαστικής μουσικής –γεφυρώνοντας το χάσμα του χρόνου και αναδεικνύοντας μια τέχνη ζωντανή αλληλοεπηρεαζόμενη για έξι αιώνες.
Οι χοροί της πόλης και της υπαίθρου ιδωμένοι με σύγχρονη ματιά, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό πολυθέαμα , αναδεικνύοντας ταυτόχρονα χορούς που έχουν χαθεί στο πέρασμα του χρόνου. 
Οι ενορχηστρώσεις και η μουσική επεξεργασία, η σκηνοθεσία και οι χορογραφίες, έγιναν ειδικά για την παράσταση. Η σκηνοθετική άποψη δημιουργεί κίνηση επί σκηνής, με σύγχρονες χορογραφίες. 
Η αφήγηση βοηθά τον θεατή στην κατανόηση του δρώμενου και τον επιμορφώνει.
Η χρήση οπτικοακουστικών μέσων προσδίδει στο θέαμα σύγχρονη διάσταση, και βοηθά στην  κατανόηση της σύνδεσης της μουσικής με τις εικαστικές τέχνες.

Οι συντελεστές
Παραγωγή – Οργάνωση:  Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος
Έρευνα – Ενορχήστρωση –  Μουσική Διεύθυνση: Ιάκωβος Κονιτόπουλος
Σκηνοθεσία – Οπτικό Υλικό: Τώνης Λυκουρέσης 
Χορογραφία: Βάνια Τσιλιμίγκρα
Λυρικοί Σολίστ: Διονύσης Σούρμπης – Ανδριάνα Λυκούρεση
Πιάνο: Στάθης Σούλης
Χορωδία – Ορχήστρα: Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος
Κείμενα - Αφήγηση: Γιώργος Φιορεντίνος

«Αντλώντας τη δύναμη από την αγάπη σας, πιστοί στην υπόσχεσή μας να διασώσουμε όσα περισσότερα μπορούμε από τη μουσική μας παράδοση, σας παρουσιάζουμε τούτα τα τραγούδια, που είναι από τα πιο αντιπροσωπευτικά  της μουσικής μας ιστορίας!
Έχοντας επίγνωση των δυσκολιών και των απαιτήσεων μιας τέτοιας προσπάθειας, αψηφώντας τον κόπο και το κόστος, σας ταξιδεύουμε σε μία Ζάκυνθο που σε πείσμα των σεισμών δεν λέει να σβήσει ...»
Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος

Για την συμβολή και την πολύτιμη βοήθεια, θερμές ευχαριστίες στους:
Δήμο Ιθάκης, Kefalonian Lines, Ionian Group Ferries.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου