Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Η ΙΘΑΚΗ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΞΙΝΟΥ.


Στην Λεύκη Ιθάκης την ιδιαίτερη πατρίδα του Γιώργου Παξινού έφτασε το απόγευμα της Τρίτης 2 Αυγούστου το βιβλίο του  "Κατ’ εικόνα"
«Ότι κάναμε ακόμα και στο μέγαρο μουσικής ήταν μια πρόβα τζενεράλε για την παρουσίαση του βιβλίου στην Ιθάκη» μας είπε ο συγγραφέας.
Για το βιβλίο μίλησαν, η κ. Παρασκευή Σακκά, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, Πρόεδρος της Εταιρείας Αλτσχάϊμερ Αθηνών, η Παντοφίλη Βαρβαρήγου φιλόλογος η Αθανασία Λοϊζίδου Γ.Γ. της Ένωσης Νευροψυχολόγων Ελλάδος, η φαρμακοποιός  Μέλπω Λεκατσά, στην οποία είναι αφιερωμένο το βιβλίο και ο ηθοποιός και θεατρικός συγγραφές Παναγιώτης Μπρατάκος. Συντονίστρια της όμορφης βραδιάς ήταν η Άννα Σταθοπούλου και αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Έλσα Παπαγιανάκη-Φιαμπόλη.
 
Στο τέλος μίλησε ο συγγραφέας - καθηγητής Γιώργος Παξινός. Ακούραστος μαχητής για την προστασία του περιβάλλοντος, αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν να γράψει ένα μυθιστόρημα και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε.
Η βραδιά έκλεισε με τον Νίκο Συκιώτη ο οποίος έχει μελοποιήσει δυο ποιήματα του συγγραφέα και τα οποία ερμήνευσαν μαζί. 
Το "Κατ’ Εικόνα" είναι ένα πραγματικά συναρπαστικό μυθιστόρημα, με καλοδουλεμένους και ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Είναι η πρώτη μυθιστορηματική δουλειά  του διάσημου ψυχολόγου-νευροεπιστήμονα και γράφτηκε σε μια διάρκεια 16 ετών, με συνεχή έρευνα, με επισκέψεις στους τόπους στους οποίους αναφέρεται, με επιμονή στο στυλ της περιγραφής, με πάθος στην απόδοση των χαρακτήρων και των συναισθημάτων τους. Οι ήρωες ταξιδεύουν σε τέσσερις ηπείρους με σκοπό την εύρεση της ταυτότητάς τους και  στη διάρκεια αυτών των ταξιδιών θίγουν όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο από γενέσεως
Παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει και στις 4 Αυγούστου στο Βαθύ Ιθάκης όπου ο πολιτιστικός Σύλλογος «Φόρκυς» θα οργανώσει στρογγυλό τραπέζι από Ιθακήσιους λογοτέχνες και θα παρουσιαστούν δραματοποιημένα αποσπάσματα του βιβλίου από μέλη του συλλόγου.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου