Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ


Για πολλοστή φορά μετά από την επίσκεψη τους στα ΑΤΜ των τραπεζών οι συνταξιούχοι έφυγαν με λιγότερα χρήματα.
Ο κόφτης του ψαλιδοχέρη υπουργού Κατρούγκαλου λειτούργησε αυτόματα ρουφώντας το αίμα των απόμαχων της εργασίας και αφήνοντας  τους με λιγότερα φάρμακα, λιγότερο ψωμί, λιγότερο ρεύμα, λιγότερη ζωή.
Κάθε μέρα νιώθουν και νιώθουμε στο πετσί μας τα αποτελέσματα της ‘’δίκαιης ανάπτυξης’’ που μας παραμυθιάζουν οι υπουργοί και ο πρωθυπουργός.

Κάθε μέρα σφίγγουμε το ζωνάρι για το πρωτογενές πλεόνασμα για την ανακεφαλαίωση των τραπεζών, για τα ταξίδια του υπουργού Παπά στην Αμερική , για τον Καλογρίτσα, και με το νέο χρόνο έρχονται τα χειρότερα.
Ανατιμήσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης  στον καφέ στα τσιγάρα στα τηλέφωνα και πάει λέγοντας.
Ο Σύλλογος Ναυτικών, οι εργάτες  της θάλασσας και οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ διαμαρτυρόμαστε για τις συνεχιζόμενες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ στους συνταξιούχους  που αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τα όργανά της σαν τρομοκράτες.
Φτάνει πιά, κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια  με τη μίζερη ζωή.
Απαιτούμε τα δικαιώματα στη ζωή με βάση τις σύγχρονες  ανάγκες της εποχής μας
Να μην ζήσουμε σαν δούλοι.    
Οι περικοπές στις συντάξεις δεν θα σταματήσουν, με βάση τον νόμο λαιμητόμο 4387/2016 από τον επόμενο μήνα έρχονται οι αναδρομικές μειώσεις για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο, προετοιμάζεται ο επανυπολογισμός  των κύριων συντάξεων.
Με την εφαρμογή του νέου νόμου ο υπολογισμός των συντάξεων  προβλέπει:
● Συντελεστή αναπλήρωσης για τον καθορισμό των συντάξεων τα 40 χρόνια (με 300 μέρες ασφάλισης το χρόνο). Πράγμα αδύνατον για τους ναυτεργάτες.
● Για τον καθορισμό του συνταξιοδοτικού μισθού θα παίρνεται υπόψη ο μέσος όρος μισθών των ΣΣΕ από το 2002 και όχι τα τελευταία 4 χρόνια που ισχύει  σήμερα.
Σε αυτή την κατάσταση δεν αποδίδονται νέες κύριες – επικουρικές  συντάξεις και εφάπαξ, ούτε η προσωρινή σύνταξη που είναι από 384 – 768 ευρώ.
Ταυτόχρονα έρχονται νέα αντεργατικά μέτρα,  πρόσθετη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος και με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στις κατευθύνσεις της Ε.Ε, του ΔΝΤ. 


1 σχόλιο:

  1. Δηλαδή; Τα 40 χρόνια, με 300 μέρες ασφάλισης τον χρόνο, μήπως εννοούν 40 χρόνια με 150 μέρες πραγματικής εργασίας στη θάλασσα αλλά διπλές συντάξιμες; Που να βρουν δουλειά οι ναυτικοί 300 μέρες τον χρόνο; Και για 40 χρόνια; Έτσι καταργούν το επάγγελμα του ναυτικού!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή