Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Τα επτά Επτανησιακά πολιτιστικά σωματεία, που έχουν έδρα την Αθήνα και συνεργάζονται πάνω από τριάντα (30) χρόνια, ισότιμα, αρμονικά και με καταγεγραμμένη επιτυχία, προχώρησαν και τυπικά στη διαρκή και μόνιμη συνένωση των δυνάμεών τους, υλοποιώντας έτσι την επίσημα εκφρασμένη θέληση χιλιάδων μελών και φίλων, που εκπροσωπούν μεγάλη πλειοψηφία των Επτανησίων. 

Η «ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» με έδρα την Αθήνα είναι πλέον γεγονός, θεσμοθετώντας έτσι την ενιαία έκφραση των Επτανησίων, μέσα στο πολυπολιτισμικό περιβάλλον που διαμένουν μόνιμα και όχι μόνο. 
Η προαναφερθείσα θεσμοθέτηση, έγινε όπως ακριβώς οι ίδιοι σχεδίασαν μέσα από πολύχρονες διαδικασίες ελεύθερης και δημοκρατικής έκφρασης των μελών των σωματείων, διαβούλευσης των οργάνων τους και ώριμης απόφασής τους. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίστηκε η προσήλωση όλων σε προσπάθειες για επίτευξη κοινών σκοπών, μέσα από ειλικρινή συλλογική συνεργασία, η οποία διασφαλίζεται από το στοιχείο της ισότιμης εκπροσώπησης και συμμετοχής κάθε νησιού και το στοιχείο της εθελοντικής προσφοράς, όπως το καταστατικό προβλέπει. 
Για την επίτευξη κοινών σκοπών, με δραστηριότητες οι οποίες δεν θα αποβλέπουν στο κέρδος, όπως επιδιώκουν εταιρείες που λειτουργούν τελευταία ανάμεσά μας, με το προσωπείο της εκπροσώπησης των απανταχού Επτανησίων και του Επτανησιακού πολιτισμού, παγιδεύοντας συμπατριώτες με δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με ηγεμονικές αντιλήψεις φορέων, αλλά με θεσμοθετημένες, ολοκάθαρες και κυρίως ειλικρινείς, σφυρηλατημένες συνεργασίες ομάδων ανθρώπων, όπως προβλέπει το καταστατικό. 
Η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ξεκινά την πορεία της φιλοδοξώντας να διαγράψει μια ιστορική διαδρομή, υπηρετώντας τον Επτανησιακό μας πολιτισμό, τα νησιά του Ιονίου πελάγους, σύμφωνα με τις παρακαταθήκες όλων εκείνων που οραματίστηκαν, πάνω από τριάντα χρόνια πριν και σύμφωνα με τις προσδοκίες των σημερινών Επτανησίων που μας οδήγησαν στη μεγαλειώδη εκδήλωση στο Ηρώδειο, την 4η Ιουλίου 2014.
ΕΝΩΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ» 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ » 
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» 
ΚΥΘΗΡΑΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 
ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣΙΩΝ 
ΕΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΞΙΝΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ» 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΦΑΡΑΚΛΑΔΩΝ «Η ΕΥΓΕΡΟΣ» ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


Αθήνα  Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Δ.Ε                        Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΙΟΝ. ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ                        ΑΙΚ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου