Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

ΛΑΧΕΙΟΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΙΜΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ


Με απόφαση του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ομίλου Πλατρειθιά τα έσοδα της φετινής λαχειοφόρου αγοράς του Δεκαπενταύγουστου, θα διατεθούν για την ενίσχυση του Δημήτρη (Τζίμυ) Βλασσόπουλου. 
Λαχεία θα διατίθενται από μέλη του Ομίλου και η κλήρωση των δώρων (δύο T.V. , μία ηλεκτρική σκούπα, ένας φούρνος μικροκυμάτων κ.α.) θα γίνει στο πανηγύρι στις Λίμνες. 
Το Δ.Σ. του Ομίλου αποφάσισε να οριστεί επιτροπή η οποία θα έχει την ευθύνη της  διαχείρισης των χρημάτων που συγκεντρώνονται για τον παραπάνω σκοπό.
               Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ
1. Διονύσης Στανίτσας, Δήμαρχος Ιθάκης
2. Ζαχαρένια Γαβρίλη, Πρόεδρος Κοινότητας Πλατρειθιά
3. Γιάννης Τρέλλης, Πρόεδρος Ομίλου Πλατρειθιά
4. Γιάννης Βαρβαρήγος, Ταμίας Ομίλου Πλατρειθιά

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΩΝ Σ.Ι.Ν. ΙΘΑΚΗΣ

Η εφορευτική επιτροπή που εξελέγη από τη γενική συνέλευση του Σ.Ι.Ν. στις 14/ 7/2016 ανακοινώνει τα εξής σχετικά με το πρόγραμμα διεξαγωγής των εκλογών προς ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου του Σ.Ι.Ν.
1. Χώρος υποβολής υποψηφιοτήτων και διεξαγωγής των εκλογών: Αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου Ιθάκης (πρώην επαρχείο)
2. Υποβολή υποψηφιοτήτων : Περίοδος 15 ημερών από την Πέμπτη 21/7/2016 έως και την Πέμπτη 4/8/2016

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΟΖΕF AZOULAY ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ ΝΕΦΡΟ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΖΙΜΥ

Αριστερά ο Yogev Azoulay & ο Jim
Την περασμένη Δευτέρα σε νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο (ΗΠΑ) έγινε η μεταμόσχευση νεφρού στο Τζίμυ. Όλα πήγαν καλά και ο Τζίμυς έχει πλέον το δικαίωμα να ελπίζει στη ζωή. Από την ιστοσελίδα /http://baicc.org/7629/της Ισραηλινής κοινότητας της Καλιφόρνιας πήραμε δημοσιευμένη συνέντευξη του δότη Yogev Azoulay την οποία μεταφράσαμε και πιστεύουμε πως αξίζει να αναδημοσιεύσουμε. Επειδή η μετάφραση από την Εβραϊκή στην Αγγλική έγινε με τη βοήθεια της Google, διατηρούνται επιφυλάξεις για την απόλυτη πιστότητά της.
Α.Β. 
Πως φαντάζει το γεγονός ένας νεαρός άντρας παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού 4,5 χρονών να αφήνει τη δουλειά του για να πετάξει σε άλλη ήπειρο να δωρίσει το νεφρό του σε κάποιον που δεν ήξερε πριν?

Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΣΤΗ "ΡΟΜΑΝΤΣΑ"


Ο σύλλογος γονέων & κηδεμόνων Βορείου Ιθάκης και ο Κ.Ο.Σ. σας καλούν στις 29 Ιουλίου στο χορό τους στη ΡΟΜΑΝΤΣΑ
Μια νοσταλγική βραδιά κεφιού βγαλμένη από την ψυχή των Ιθακησίων για ένα σημαντικό σκοπό. Τις ανάγκες του περιφερειακού ιατρείου Σταυρού Ιθάκης. Θα τιμήσουμε τον τροβαδούρο της Ρομάντσας Μάκη Ανδριανάτο που για 60 χρόνια είναι ο μουσικός σύνδεσμός και ζωή της Ιθάκης. Μαζί με τον Νίκο Συκιώτη και μια θαυμάσια ορχήστρα θα εκτελέσουν γνωστούς σκοπούς. 
Κλείστε το τραπέζι σας τώρα. Μη χάσετε το γεγονός της χρονιάς. Μαζί με πλούσια φαγητά και ψητά 20€ το άτομο, παιδιά δωρεάν.
Τηλ.:  ΒΑΝΑ: 6976083788
          ΙΩΑΝΝΑ: 6981086105
          ΜΑΚΗΣ: 6980314819

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Η ΜΟΙΡΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΝΙΚΑΣ, ΤΗΣ ΙΟΥΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ…

Της Παντοφίλης Βαρβαρήγου



Όταν τα χαράκια του λόγου αρχίζουν σταδιακά να σχηματίζονται στο μυαλό και να βαθαίνουν για να χωρέσουν κι άλλες, κι άλλες λέξεις, τότε κανείς αντιλαμβάνεται –κι όσοι γράφουν καταλαβαίνουν τι εννοώ– πως αυτό το οποίο  κινητοποιεί τη εν λόγω διαδικασία και δρα σαν οίστρος δημιουργικός αξίζει τον κόπο… Αν σ’ αυτό προστεθούν και εξήντα σχεδόν χρόνια ηλικίας, που προσδίδουν στην ανάμνηση εγκυρότητα, τότε, πες, πως πληρούνται οι προϋποθέσεις, υπό τις οποίες το εξωτερικό ερέθισμα αρκεί για να πυροδοτήσει το βίωμα.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ

Αυτό που κάνει κάποιον πρωταθλητή στον αθλητικό στίβο είναι αυτό που τον κάνει πρωταθλητή και στο παιχνίδι που λέγεται ζωή – η ζωή βασίζεται λίγο πολύ στις ίδιες αρχές, το ένα πεδίο δεν διαφέρει από το άλλο, οι αρχές για την τελειότητα στον ένα χώρο είναι ίδιες όπως και στον άλλον, και αυτό που χρειάζεται για να πετύχει κάποιος στον κόσμο του αθλητισμού είναι να έχει το ίδιο είδος καρδιάς και ψυχής και ποιότητας χαρακτήρα που απαιτείται για να πετύχει και στη ζωή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΙΟΝΙΟΥ


Από τον Πολιτιστικό Όμιλο του Κιονιού ανακοινώνεται ότι κατά την κλήρωση των λαχνών για τα δώρα του πανηγυριού του Άη Λια 2016 οι λαχνοί που κέρδισαν είναι:
Νο 38 T.V. 40”
Νο 257  T.V. 32”
Νο 356 T.V. 24”
Νο 823 TABLET
Νο 766 ΑΠΟΧΥΜΩΤΗΣ
Νο 902 1 ΚΙΒΩΤΙΟ ΚΡΑΣΙ
Νο 741 Τ-SHIRT ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
Νο 255 Τ-SHIRT ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
Νο 306 Τ-SHIRT ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
Επειδή δεν έχουν παραληφθεί όλα τα δώρα παρακαλούμε ελέγξτε τους λαχνούς που έχετε αγοράσει  και επικοινωνήστε με τα μέλη του Δ.Σ. στα τηλέφωνα:
6974812300 Βεντούρας Γεώργιος &
6979181013 Σοφιανός Διονύσιος

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

"ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΙΘΑΚΗΣ"... ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ



Έχουν δίκιο όσοι λένε πως οι ερασιτέχνες καταθέτουν ψυχή…
Αυτό τουλάχιστον φάνηκε στη  παράσταση της θεατρικής ομάδας της Ιθάκης «Φόρκυνας» την οποία παρουσίασαν χτες βράδυ στις Λίμνες την πλατεία του Πλατρειθιά.
«Οι γυναίκες της Ιθάκης» σώματα και ψυχές του δικού μας  βράχου, ξεδίπλωσαν στη σκηνή, τα «πάθια» και τους καημούς μιας ζωής που δε βιώθηκε, αλλά χάθηκε πίσω απ’ τα παράθυρα, τα στολισμένα με τα νταντελένια κορντινάκια που κρύβανε μ’ επιμέλεια το δάκρυ της ανεκπλήρωτης τις περισσότερες φορές αναμονής.
Εύγε στους συντελεστές, στους ηθοποιούς ,στην παραμυθένια γιαγιά με το τζιβαέρι της.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΙΜΥ

ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 11ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ. ΣΤΙΣ «ΛΙΜΝΕΣ» ΟΙ «ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ» ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΟΥΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.  
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΗ Β. ΙΘΑΚΗ



Λόγω υπερκατανάλωσης αλλά και περιορισμένης επάρκειας νερού αναγκαζόμαστε από την Πέμπτη 21 Ιουλίου να διακόψουμε την συνεχή υδροδότηση σε Σταυρό, Πλατρειθιά και Φρίκες. Τα παραπάνω χωριά θα υδροδοτούνται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.
Έτσι από την Δευτέρα 25 Ιουλίου θα εφαρμοστεί το παρακάτω πρόγραμμα:
Δ.Δ. Σταυρού
1. Γριβάτο, Λαγκάδια, Συκιωτάτα. Αποστολάτα, Γήπεδο, Κ. Βαρκά & Σπηλιά  7 π.μ.- 10 π.μ.
2. Κοντρί, Πλατεία, Π. Βαρκά, Ρομάντζα, Καλύβια & Πιλικάτα 10π.μ. - 12μ.
Παρακαλούνται οι καταναλωτές της παραγ, 2 από  12 μ. έως 3μ.μ. να μην παίρνουν νερό έτσι ώστε να διευκολύνεται η μεταφορά αυτού προς τον Πλατρειθιά.
Δ.Δ. Πλατρειθιά
1. Φρίκες 7 π.μ. -10 π.μ.
2. Λαχός 10 π.μ.- 12μ.
3. Αγ. Σαράντα 12μ. -3 μ.μ.
4. Ταξιάρχης, Λίμνες, Μ. Λαχός, Μπούζος, Κολλιερή 1 μ.μ - 4 μ.μ.
Οι ώρες υδροδότησης των οικισμών είναι ενδεικτικές και δεν δεσμεύουν την υπηρεσία μας.
Το παρόν πρόγραμμα υδροδότησης θα ισχύει έως τροποποίησής του με νεότερο.


ΔΗΜΟΣ ΙΘΑΚΗΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

«ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΑΙΣΩΠΟΣ»... ΣΤΟ ΚΙΟΝΙ ΙΘΑΚΗΣ


Την δεύτερη και τελευταία μουσικοχορευτική  παράσταση για το φετινό καλοκαίρι έδωσε η θεατρική ομάδα του «ΕΝ ΧΟΡΩ»με θέματα από τους μύθους του Αισώπου χθες το βράδυ στο Κιόνι Ιθάκης  ξαφνιάζοντας ευχάριστα όσους παραβρέθηκαν τόσο η άψογη εμφάνιση των μεγάλων παιδιών όσο και η χαριτωμένη παρουσία των λιλιπούτειων ηθοποιών. Συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της παράστασης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥ ΠΑΤΡΕΙΘΙΑ - ΝΕΟ Δ.Σ. ΚΟΠ

ΠΡΟΣ:  Τα μέλη του Κοινωφελούς Ομίλου Πλατρειθιά και τους Πλατρειθιώτες.
              
Σαν μέλη του προηγούμενου Δ.Σ. του Κ.Ο.Π. νοιώθουμε υποχρεωμένοι να σας πούμε:
Πιστεύαμε - και πιστεύουμε - ότι η Διοίκηση του Ομίλου πρέπει να ανανεωθεί, γι αυτό και για πρώτη φορά ανακοινώσαμε πρόσκληση για κατάθεση υποψηφιοτήτων οκτώ μέρες πριν από τις εκλογές. Δυστυχώς στην πρόσκλησή μας ανταποκρίθηκαν μόνο τρία  άτομα, ενώ παράλληλα δεχτήκαμε «πιέσεις» από πολλά μέλη να μην «εγκαταλείψουμε» το Δ.Σ.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΟΜΙΛΟ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ

Με μεγάλη προσέλευση μελών  πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα  17 Ιουλίου 2016 η γενική συνέλευση των μελών του Κοινωφελούς Ομίλου Πλατρειθιά και οι εκλογές για ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο με σειρά ψήφων είναι το εξής:
1. Τρέλλης Ιωάννης 47
2.Κατωπόδης Βασίλειος 42
3.Μεταξά Αγγέλικα 42
4.Βαρβαρήγος Ευθύμιος 41
5.Βαρβαρήγος Ιωάννης 41
6.Γαβρίλη Ζαχαρένια 37
7.Φιλιππάτος Διονύσιος 33
Επιλαχών εξελέγη ο : Βαρβαρήγος Ρίγος 
Στην εξελεγκτική επιτροπή εξελέγησαν: Γαΐλας Σταμάτης , Σταυροπούλου Μαρία και Μακρής Γεράσιμος
Το νέο Δ.Σ. θα συνεδριάσει για την εκλογή προεδρείου τις επόμενες ημέρες.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΤΖΙΜΥΣ ΝΑ ΖΕΙ…

             
           .
Έγινε το πρώτο βήμα για να συνεχίσει τη ζωή του ο Δημήτρης (Τζίμυς) Βλασσόπουλος, ο γιος του Τάτση του Βαλκανού από το Μάρμακα. Βρέθηκε αυτός που θα  διαθέσει το ένα του νεφρό για να καλύψει το κενό των δύο νεφρών του Τζίμυ που θα αφαιρεθούν. Όμως η μεγάλη – Ανθρώπινη αυτή συνεισφορά ενός συνανθρώπου μας που θα ταξιδέψει γι αυτό από το Ισραήλ στην Καλιφόρνια, προϋποθέτει ένα  χρηματικό κόστος 200.000 δολαρίων  και στο οποίο είναι αδύνατο να ανταποκριθεί η οικογένεια του Τζίμυ, μια οικογένεια με την υποχρέωση να μεγαλώνει πέντε ανήλικα παιδιά.

Σάββατο 16 Ιουλίου 2016

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΩΓΗ ΙΘΑΚΗΣ


Με θλίψη ο ιερός ναός Αγίας Μαρίνας στην Εξωγη Ιθάκης αποχωρίστηκε την εικόνα της προστάτριας του. Η εικόνα της μεγαλομάρτυρος μεταφέρθηκε απόψε με λιτανεία στο ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου (Παναγία στις Σκαριές) για να γίνει τόσο ο εσπερινός όσο και αύριο η θεία λειτουργία προς τιμή της αγίας.  Ο ναός της Αγίας Μαρίνας είχε υποστεί αρκετές ζημιές στο σεισμό του 2014 αλλά το τελειωτικό χτύπημα που την κατέστησε επικίνδυνη ήταν ο σεισμός του περασμένου Νοέμβρη.  Στο τέλος του εσπερινού ο εφημέριος του ναού πατήρ Χρήστος απευθύνθηκε στον κόσμο ζητώντας τη βοήθεια του για την αποκατάσταση της εκκλησίας.

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΕΝ ΧΟΡΩ" ΣΕ ΒΑΘΥ ΚΑΙ ΚΙΟΝΙ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016»


• ΙΟΥΛΙΟΣ 2016
14/7 Ώρα: 21:00 «Η χαρούμενη τρελοπαρέα». Παράσταση για παιδιά με το θέατρο ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ στον προαύλιο χώρο του Λυκείου. Διοργάνωση θέατρο ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ.
17/7 Παραδοσιακό πανηγύρι στην Εξωγή. Διοργάνωση Κ.Ο. Εξωγής.
18/7 Ώρα:21:45 «ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΑΙΣΩΠΟΣ». Μουσικοχοροθεατρική παράσταση του συλλόγου «ΕΝ ΧΟΡΩ» στον προαύλιο χώρο του Λυκείου. Διοργάνωση Δήμος Ιθάκης.

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΩΝΙΤΗ


Φτωχότερα είναι από σήμερα τα Ελληνικά γράμματα χωρίς το Δημήτρη Μαρωνίτη. 
Το φιλόλογο μεταφραστή των Ομηρικών Επών που τίμησε την Ιθάκη με τη συμμετοχή του στα Ομηρικά συνέδρια. Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τη «φυγή» του και μεταφέρουμε στην οικογένειά του τα θερμά συλλυπητήρια του λαού της Ιθάκης.

Διονύσης Γερ. Στανίτσας

Δήμαρχος Ιθάκης

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ



 Προς:
Υποψήφιους αναδόχους

Παρακαλούμε όπως  αποστείλετε  την προσφορά σας  σε κλειστό φάκελο για την υπηρεσία «ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ» μέχρι  την  Παρασκευή  15-7-2016  στις Τεχνικές Υπηρεσίες Δήμου Ιθάκης και ώρα 14:00.  
Για τη  μελέτη θα απευθύνεστε στον  Ι .Μουζάκη  στα τηλ.: 2674032529 & 2674033622. 

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Ο   ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΙΘΑΚΗΣ

ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΟΜΙΛΟ ΠΛΑΤΡΕΙΘΙΑ


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ


Η συναυλία της καταξιωμένης τραγουδίστριας στην Ιθάκη η οποία θα γίνονταν με την χορηγία κάποιου συμπολίτη μας ανακοινώθηκε, διαφημίστηκε και αγκαλιάστηκε από τους  Θιακούς με ιδιαίτερη αγάπη εδώ και περίπου ένα μήνα.  Οι περισσότεροι μιλούσαν για  μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις του καλοκαιριού. Ο σκοπός δε της συναυλίας ιερός. Τα χρήματα που θα συγκεντρώνονταν από την πώληση των εισιτηρίων θα διατίθεντο για την φιλαρμονική και για τις ανάγκες του Κ.Υ. Ιθάκης.  

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ...

Ο σύλλογος γονέων & κηδεμόνων Δημοτικού σχολείου Σταυρού Ιθάκης ευχαριστεί όλους τους παρακάτω οι οποίοι βοήθησαν στην διοργάνωση του «Β΄ Τηλεμάχειου δρόμου».
Τα καταστήματα : «Αγρός του Λαέρτη» στο Σταυρό & «Emily» στο Βαθύ, το Αστυνομικό Τμήμα Ιθάκης, το Κ.Υ. Ιθάκης & την γιατρό Σκαρμέα Αναστασία, το Δήμο  Ιθάκης, το παιδικό χορευτικό τμήμα Β. Ιθάκης  & την Αλίκη Μπαμπάτσικου, το Δημήτρη Αρταβάνη, Δήμο Αυγερινό, τις δασκάλες: Τόνια Μαυρομάτη, Γεωργία Κατζαρά & Ευθυμία Πορφυριάδου, την Σπυριδούλα Καραντζή, Έφη Κουτσουβέλη,  Αργυρούλα Γαΐλλα, Κων/νο Νουτσάτο & Daniel Hyka.
Επίσης ευχαριστεί όσους πήραν μέρος στον αγώνα δρόμου και στήριξαν με την συμμετοχή τους την εκδήλωση.

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΙΑΝΤΟ



Ο αμίαντος, ένα υλικό το οποίο χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα στο παρελθόν λόγω των ιδιοτήτων που προσδίδει όταν αναμιγνύεται σε διάφορα υλικά, αποτελεί σήμερα ένα υλικό του οποίου η παραγωγή και χρήση έχει απαγορευθεί λόγω της συσχέτισης του με διάφορες παθήσεις (πνευμονοπάθειες – καρκίνος).
Στην περίπτωση που κάποιος αποφασίσει να απομακρύνει υλικά που περιέχουν αμίαντο οφείλει να συμμορφωθεί με τη σχετική Νομοθεσία που ως σκοπό έχει την προστασία της υγείας τόσο αυτών που αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση των εργασιών απομάκρυνσης - διαχείρισης όσο και γενικότερα του πληθυσμού.

2ος "ΤΗΛΕΜΑΧΕΙΟΣ" ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα για δεύτερη χρονιά ο Τηλεμάχιος αγώνας δρόμου που διοργανώνεται από το Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Σταυρού. Οι κατηγορίες που έλαβαν μέρος ήταν:
A. Κατηγορία:  Junior.
1η νικήτρια η Μαρία – Σοφία Λεκατσά
2η νικήτρια η Ouna  Gausler Roupstarff
3η νικήτρια η Rei Gausler Roupstarff

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗ ΣΠΗΛΑΙΩΤΙΣΣΑ

Kάθε χρόνο στις 2 Ιουλίου η εικόνα της Παναγίας από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Περαχώρι Ιθάκης μεταφέρεται με πομπή στο πανέμορφο και ξεχωριστό ξωκκλήσι της Παναγίας της Σπηλαιώτισσας που γιορτάζει. Η πομπή ξεκινάει από το Περαχώρι στις 5 το πρωί με αυτοκίνητα μέχρι την περιοχή του Μαραθιά και συνεχίζει σε ένα δύσβατο μονοπάτι στην διαδρομή του οποίου η εικόνα της Παναγίας μεταφέρεται από τους προσκυνητές. 

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ


Ως Δήμαρχος Ιθάκης και εκφράζοντας πέραν πάσης αμφιβολίας το κοινό αίσθημα όλων των Ιθακησίων ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ έντονα για τον ακατανόητο και εθνικά επικίνδυνο σχεδιασμό περαιτέρω μείωσης των διοικητικών υπηρεσιών που εδρεύουν στο νησί μας με αποκορύφωμα την εν εξελίξει προσπάθεια κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου Ιθάκης διαμέσου της προώθησης του σχετικού νομοσχεδίου με τον τίτλο «Αναδιοργάνωση των υποθηκοφυλακείων της χώρας ».