Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΚΑΙ Ο ΘΙΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΞΙΝΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΕΨΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΟ 2016

Για ένα ακόμη χρόνο Έλληνες από όλα τα σημεία του ορίζοντα, κατάφεραν να διαπρέψουν, να καταργήσουν τα σύνορα και να μας κάνουν περήφανους με τα κατορθώματά τους. Η ομάδα του ellines.com διάλεξε 12 από αυτούς, έναν για κάθε μήνα του 2016, που με το έργο και την προσωπικότητά τους προκάλεσαν παγκόσμια αίσθηση. Μεταξύ αυτών ο Θιακός καθηγητής Γιώργος Παξινός.και ο Κεφαλλονίτης διακεκριμένος καθηγητής των Νανοεπιστημών και της Νανοτεχνολογίας στο Berkeley και πρώην διευθυντής του Berkeley National Laboratory Lawrence (Berkeley Lab) Παύλος Αλιβιζάτος

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα βράβευσε τον διακεκριμένο καθηγητή των Νανοεπιστημών και της Νανοτεχνολογίας στο Berkeley και πρώην διευθυντή του Berkeley National Laboratory Lawrence (Berkeley Lab) Παύλο Αλιβιζάτο, με το Εθνικό Μετάλλιο των Επιστημών (National Medal of Science). Η συγκεκριμένη διάκριση, είναι η υψηλότερη τιμή στις ΗΠΑ για τα επιτεύγματα στους τομείς της επιστημονικής έρευνας.

Ο Βρετανικός Ιατρικός Σύλλογος έδωσε το βραβείο για το «Καλύτερο εικονογραφημένο βιβλίο» του 2015 στον «Άτλαντα του ανθρώπινου εγκεφάλου», την τέταρτη έκδοση του συγκεκριμένα, τον οποίο έχουν συγγράψει ο Juergen Mai, το Milan Majtanik, και ο Έλληνας καθηγητής Γιώργος Παξινός. Η πρώτη έκδοση του βιβλίου έλαβε το βραβείο Αριστείας για τις εκδόσεις Ιατρικής Επιστήμης από την Ένωση Αμερικανών Εκδοτών το 1997. 
Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Γιώργος Παξινός πατώντας εδώ.



Πηγή: ellines.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου