Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



Στις 20 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και ασχολήθηκε με τα προβλήματα των σχολείων και των μαθητών στη νέα σχολική χρονιά.
Όπως διαπιστώθηκε 10 ημέρες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων , τα προβλήματα δεν λείπουν ιδιαίτερα στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 
α) Η υποστελέχωση των Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ ακόμη και σε μαθήματα που θα εξεταστούν πανελλαδικά , γεγονός που επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά δημιουργεί στους μαθητές αισθήματα αδικίας αφού δεν ανταγωνίζονται τους συμμαθητές τους της υπόλοιπης Ελλάδας με τις ίδιες ευκαιρίες. Τα σχολεία λειτουργούν με μειωμένο ωράριο και δεν προβλέπεται να αλλάξει κάτι άμεσα, αφού οι διαδικασίες προχωρούν με ρυθμό χελώνας .
β) Πρόβλημα υπάρχει και στη μεταφορά των μαθητών της Β/θμιας που μένουν στο Περαχώρι μετά την παραίτηση του Ιδιοκτήτη ταξί που είχε αναλάβει τη συγκεκριμένη διαδρομή. Παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων το θέμα δεν έχει λυθεί. 
γ) Με ανησυχία πληροφορηθήκαμε από τον εκπρόσωπο της ΕΛΜΕΚΙ ότι τη φετινή χρονιά δεν προβλέπεται η λειτουργία Ενισχυτικής Διδασκαλίας για τους μαθητές του Γυμνασίου που έχουν ανάγκη , μια λειτουργία που βοηθάει τους μαθητές της Ιθάκης που δεν έχουν την δυνατότητα επιλογής ιδιωτικών φροντιστηρίων , κυρίως όμως τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που έχουν ανάγκη στη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση.  
Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας διαμαρτύρεται έντονα σε κάθε αρμόδιο και ζητάει την άμεση επίλυση των παραπάνω προβλημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου