Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ ΣΑΣ ΤΗΣ 25ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Ολοκληρώθηκε προ ολίγου το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιθάκης κατά το οποίο υπήρξε λεπτομερής ενημέρωση για τις εξελίξεις στην επαναλειτουργία της γραμμής Ιθάκη-Σάμη-Πάτρα. 
Ξεπερνώντας πάρα πολλά και συνεχόμενα εμπόδια, η συγκροτημένη προσπάθεια του Δήμου Ιθάκης με την βουλευτή του Νομού έφεραν τα πράγματα εκεί που κανείς δε πίστευε ότι θα έρθουν: το ΣΑΣ αναγνώρισε την αναγκαιότητα της γραμμής και πρότεινε σύναψη 5ετούς ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας προς εξυπηρέτησή της, βάσει της οποίας στις 25/10 το Σ.Α.Σ θα αποφασίσει για την επαναλειτουργία της γραμμής. 

Την ίδια μέρα οι υπηρεσίες του Δήμου Ιθάκης θα παραμείνουν κλειστές, σε ένδειξη συμπαράστασης σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια και σε ετοιμότητα για περαιτέρω κινητοποιήσεις. 
Ζητάμε από τον Υπουργό Ναυτιλίας μια τολμηρή και δίκαιη στάση. 
Ζητάμε από το Σ.Α.Σ να υπερψηφίσει την πρόταση και να δώσει τη λύση που στηρίζει σύσσωμη η τοπική κοινωνία και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και τα σωματεία.
Οι συνέπειες μιας τυχόν αρνητικής απόφασης στο Σ.Α.Σ θα είναι τεράστιες, όπως τεράστιες θα είναι και οι αντιδράσεις μας απέναντι σε όλους όσους σταθούν εμπόδιο. 
Κανένας δεν έχει δικαίωμα να παίζει εις βάρος της Ιθάκης. Καλώ τον λαό της Ιθάκης να είναι σε εγρήγορση. 

Διονύσης Γερ.Στανίτσας 
Δήμαρχος Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου