Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ… ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ


 Η παιδεία δεν είναι… πολυτέλεια αλλά υποχρέωση, αναφέρει σε επιστολή που έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ Ιθάκης προς όλους τους αρμόδιους φορείς και ζητάει α) άμεση πρόσληψη Αναπληρωτών Καθηγητών ειδικοτήτων, β) την επαναλειτουργία των ολιγομελών τμημάτων και γ) την άμεση έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Η επιστολή εστάλη συγκεκριμένα στη Βουλευτή ΚΕφαλονιας & Ιθάκης κ. Θεοπεφτάτου, στο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Γαλιατσάτο, στο Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γκούση, στο Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεφ/νιας& Ιθάκης κ. Μαρκάτο, στον Έπαρχο Ιθάκης κ. Τσιντήλα, στο Δήμαρχο Ιθάκης κ. Στανίτσα, στο Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης κ. Φιαμπόλη και στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ιθάκης.
Ας δούμε ολόκληρη την επιστολή:
«Κύριοι, ως γνωστών το κράτος έχει συνταγματική υποχρέωση για παροχή δημόσιας και δωρεάν παιδείας προς όλους τους πολίτες ισότιμα.
Ξεκινώντας τη σχολική χρονιά βρεθήκαμε αντιμέτωποι (γονείς & παιδιά) με σοβαρές ελλείψεις διδακτικού προσωπικού (Φιλόλογος, Οικονομολόγος, Μαθηματικός, Φυσικός) στο ΓΕΛ/ΕΠΑΛ/Γυμνάσιο.
Το δικαίωμα να έχουν οι μαθητές του ΓΕΛ και ΕΠΑΛ Ιθάκης τους καθηγητές ειδικότητας στα μαθήματα της κατεύθυνσης που έχουν επιλέξει… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ! Είναι ίσως το μοναδικό εισιτήριο σε μια Ακαδημαϊκή ή Τεχνολογική σχολή, γι’ αυτά τα παιδιά που λόγω του «αποκλεισμού» (ελλιπής έως και πολυδάπανης συγκοινωνίας με την υπόλοιπη Ελλάδα) βιώνουν, έχουν ελάχιστες ευκαιρίες μάθησης και σε συνδυασμό φέτος με τις χαμένες διδακτικές ώρες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς… Αντικρίζουμε κατάματα ΟΛΟΙ ΜΑΣ τον άνισο ανταγωνισμό απέναντι σε μαθητές που έχουν τα φροντιστήριά τους και την ακούραστη εκπαίδευση που αποτελεί «περίπατο» ο συναγωνισμός με έναν μαθητή της Ιθάκης και κάθε «Ιθάκης».
Το να υπάρχουν τα τμήματα πληροφορικής και Αγγλικών στο Γυμνάσιο… ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ!
Η εποχή είναι πολύ απαιτητική για τις δεξιότητες και τις γνώσεις που πρέπει να έχει ένα παιδί.
Η επιδείνωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο (σεισμόπληκτο) νησί μας αναγκάζει τις οικογένειες να εγκαταλείπουν τον τόπο τους αναζητώντας καλύτερη εκπαίδευση για τα παιδιά τους με αποτέλεσμα την ερήμωση της Ιθάκης.
Για ‘τουτο και εκφράζουμε την αγανάκτηση στη στοχευμένη υποβάθμιση των παροχών παιδείας εκ μέρους του κράτους.
ΖΗΤΟΥΜΕ:
1) Την Άμεση πρόσληψη Αναπληρωτών Καθηγητών ειδικοτήτων (Φιλόλογος, Οικονομολόγος, Φυσικός, Μαθηματικός) και για τα 3 σχολεία
2) Την επαναλειτουργία των ολιγομελών τμημάτων όπως λειτουργούσε μέχρι πέρυσι στην Α’ ΓΕΛ (Εφαρμογές πληροφορικής, Γεωλογία και διαχείριση φυσικών πόρων, Καλλιτεχνική Παιδεία, Ευρωπαϊκός Πολιτισμός), που ο κ. Γκούσης τα κατάργησε και αυτά από φέτος αναγκάζοντας τα παιδιά μας να μετακομίσουν ΟΛΑ σε ένα μάθημα (Πληροφορική).
3) Την άμεση έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας που λειτουργούσε επί σειρά ετών μέχρι πέρυσι και φέτος ο κ. Γκούσης κατάργησε.
Επειδή όμως η Παιδεία δεν είναι… ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ αλλά ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κράτους απέναντι στα παιδιά του, σας κάνουμε γνωστό ότι είμαστε διατεθειμένοι να φτάσουμε στα άκρα προκειμένου να δικαιωθούν τα «δίκαια» αιτήματά μας.
Το λιγότερο που θα μπορούσε να προσφέρει η πολιτεία… είναι ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ».

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΓΕΛ Ιθάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου